Annons:

Virserum spelar till Moas minne: ”Hon levde för ungdomsidrotten”

Moa Andersson avled hastigt för snart ett år sedan. I kväll spelar Virserums SGF en match till hennes minne. Foto: Privat

Virserum spelar till Moas minne: ”Hon levde för ungdomsidrotten”

För snart ett år sedan inträffade det ofattbara. 19-åriga Moa Andersson, som var en stor eldsjäl i Virserums SGF, avled hastigt. Till hennes minne har föräldrarna Carin och Kent, tillsammans med VSGF, startat en fond. I samband med fredagskvällens A-lagsmatch mot Åseda kommer en av föreningens ungdomar att uppmuntras med ett stipendium.

Annons:

Moa Andersson var, trots sin unga ålder, vad man kan kalla för en riktig eldsjäl i Virserums SGF. Hennes hjärta bultade tidigt för ortens stolthet. Moa spelade själv fotboll och var med om att starta upp både flicklag och damlag i föreningen. Hon var dessutom en stor supporter till klubbens A-lag i både ishockey och fotboll.

– Moa levde verkligen för ungdomsidrotten i Virserum. Hon var med och startade två flicklag varav hon var tränare för det ena. Hon var också med och startade upp ett damlag som var igång i ett par år, berättar pappa Kent Andersson.

– Moa var väldigt intresserad av sport överhuvudtaget. Och här i Virserum var det både ungdoms- och A-lagsidrott som gällde. Hon såg alla matcher hemma vare sig det gällde fotboll eller hockey och hon åkte gärna på bortamatcher också, fortsätter Kent.

Ungdomsspelare ska lyftas fram

Inte ens när Virserums hockeylag hade det som tyngst och förlorade stort i match efter match gav Moa upp.

– Hon sa bara att det är nu man måste visa att man håller på sitt lag och sedan gick hon till hallen.

Moa gick bort den 11 mars och snabbt därefter bestämde sig hennes föräldrar för att starta en fond till hennes minne. I höstas delades de två första stipendierna ut till en tjej och en kille inom fotbollen. Och på fredagskvällen är det dags för en hockeyspelare att få ta emot ett stipendium i samband med A-lagsmatchen mellan Virserum och Åseda.

Lillasyster finns på plats

Priset är instiftat i Moas anda och stor vikt läggs vid att man är en bra kompis och pushar sina lagkamrater.

– Den här spelaren kommer att få 1 000 kronor, ett pris och ett kort på Moa med tillhörande motivering. Även de två stipendiaterna från fotbollen kommer vara med på isen och uppmärksammas, berättar Kent Andersson.

Han hoppas förstås att Moas minnesfond ska leva vidare i många år framöver.

– Det fyller fortfarande på i fonden. Förhoppningen är att få in mer pengar än det går ut så att summan som finns tillgänglig ökar. I framtiden kanske vi kan göra något mer än själva stipendierna också.

Den som kommer att dela ut priserna på fredagskvällen är Moas lillasyster Mimmi.

Skänker hälften av intäkterna

Virserums SGF marknadsför matchen som Moas minnesmatch och hälften av intäkterna under kvällen kommer att tillfalla fonden.

– Båda fotbollen och ishockeyn har varit måna om det här och att det ska bli en bra kväll, säger Kent Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt