Annons:

KLT:s svar på kritiken: Flera olyckliga omständigheter –

KLT:s trafikchef, Katharina Seijsing, har försökt ta reda på varför det blev som det blev med tåg- och busstrafiken, så skolresan gick om intet. Foto: Pressbild

KLT:s svar på kritiken: Flera olyckliga omständigheter – "Jättebeklagligt"

Flera olyckliga omständigheter gjorde att klass fyra på Silverdalens skola gick miste om sin skolresa till Kalmar.
– Det är jättebeklagligt, säger Katharina Seijsing, trafikchef på KLT.

Annons:

Hon har varit i kontakt med SJ, som beställningarna och ersättningstrafiken går igenom, för att kunna ge ett svar på varför det blev som det blev.

– Det som hände var att det var obehöriga i spåret och föraren fick tas ur tjänst för det var nära en personpåkörning. Det är en traumatisk händelse för föraren, så det är ett sätt att värna personalen. När det händer ute på linjen är det inte lätt att få ut ersättande personal som kan köra vidare, förklarar Katharina Seijsing.

Kom inte som utlovat

Bussar beställdes, med uppgiften att det inte gick att få fram den i tid. Det gjordes försök med taxi, men inte heller det gick att lösa.

– Senare bekräftades att det skulle komma en buss 08.30, bara det en och en halv timme senare än tåget skulle avgått, men den kom inte som utlovat, utan avgångstiden flyttades fram två gånger.

Vad berodde det på?

–  SJ fick bekräftat att bussen skulle vara framme efter en timma, men de lyckades inte få tag i föraren som skulle köra, därför blev det senare. Jag har inget svar på varför den blev ytterligare sen, men något missförstånd har det blivit. Det var ju efter skoltid, så den tiden borde kunnat hållas. Flera händelser samverkade till att det blev så här.

Vad vill du säga till eleverna som gick miste om sin skolresa?

– Det är jättebeklagligt att det händer överhuvudtaget och att en sådan här händelse får sådana konsekvenser att de inte kom i väg på sin skolresa.

Kommer KLT att kompensera klassen på något sätt?

– Jag vet inte hur kontakten varit med klassen, så det kan jag tyvärr inte svara på. Jag vet att de har fått en ny resa inbokad väldigt snabbt. Det är en kulturresa, som man erbjuder skolklasser i hela regionen, där de får åka utan att betala och normalt är det längre handläggning på det. Nu får vi hålla koll på att de kommer i väg, säger Katharina Seijsing och fortsätter:

– Självklart är det jättetråkigt att det inte gick att lösa den här gången på grund av alla de här komplikationerna.

 

Här kan du läsa om klassen som inte kom i väg på sin skolresa.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt